Начало > Актуално, България, В страната > Велизар Енчев: Мръсната тайна на това НС е коалицията ГЕРБ-ДПС

Велизар Енчев: Мръсната тайна на това НС е коалицията ГЕРБ-ДПС

Независимият народен представител Велизар Енчев в интервю за БГНЕС.

Независимият народен представител Велизар Енчев в интервю за БГНЕС.

 Твърдата управляваща коалиция в 43-тото Народно събрание се състои от две партии – ГЕРБ и ДПС. Това е мръсната тайна на този парламент – Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ са смокиновото листо на тази срамна коалиция.

 Това заяви в интервю за БГНЕС независимият народен представител Велизар Енчев.

 Според Велизар Енчев ДПС е резервното пето колело на Четворната коалиция, сформирана от ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ. Велизар Енчев повтори своята теза, че това е парламент на подменения вот, тъй като всяка една от политическите сили в управлението е излъгала своите избиратели. Борисов излъга със своите клетви, че няма да управлява с по-малко от 100 депутати, Меглена Кунева пък излъга, че няма да управлява с партията на криминалния преход ГЕРБ, посочи Енчев. Патриотичният фронт също никога не е казвал, че ще се коалира с ГЕРБ и останалите партии в коалицията, подчерта той.

„В Реформаторския блок няма нищо реформаторско, в Патриотичния фронт – нищо патриотично, а АБВ пък са забравили азбучни истини от политическия морал“, каза Велизар Енчев. Най-откровени все пак са се оказали лидерите на АБВ, тъй като те поне не са крили тесните си връзки с Борисов, посочи той, като по думите му „АБВ е политически проект на ГЕРБ“. Енчев посочи, че ще бъде много интересно как ще се държат в определени ситуации отделните коалиционни партньори. АБВ е откровено русофилска партия по отношение на енергийните проекти – тя е за „Южен поток“, докато РБ и ПФ са против, припомни Енчев. Интересно е как ще се държи ПФ и по отношение на увеличаването на цените на електроенергията, тъй като двамата лидери на коалицията Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са обявили, че цената дори трябва да се намали, посочи той. …

Цялото интервю и видео ще намерите ТУК.

  1. Няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар