Начало > Актуално, Бизнес, България, В страната > Д.Данов: Законопроектът на Пеевски и Цонев цели рекламен ефект

Д.Данов: Законопроектът на Пеевски и Цонев цели рекламен ефект

Десислав Данов, юрист към Български финансов форум

Десислав Данов, юрист към Български финансов форум

 За мен остават напълно неясни целите на внесените днес промени в Закона за кредитните институции от депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев, в мотивите на които се казва изрично, че законопроектът няма за цел решаване на конкретния казус с КТБ.

За мотивите – може да се спори . Но бих заложил на това, че с тях се търси повече рекламен ефект, отколкото реален резултат. Все пак, бързането и светкавичното внасяне на текста в първия работен ден на новия парламент за мен остава загадка.

На първо място, предлаганите промени в Закона за кредитните институции са доста спорни от гледна точка на законодателната техника. На няколко места в един, изначално омотан закон се добавят някакви „кръпки“. Доколко те могат да имат ефект може само да се гадае. На второ място, част от предлаганите промени са смехотворни. Така например, визирам предлагания текст, според който офшорните компании с необслужвани кредити в преструктурирана или поставена под особен надзор банка са длъжни да обявяват своите действителни собственици. Със същата сила можеше да се запише и че зимата ще започва през месец май. Това просто няма как да се случи! …. Още може да прочетете ТУК.

  1. Няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар