Кои сме ние

Информационна агенция БГНЕС е частна независима информационна агенция, която има за цел да информира бързо, точно и обективно за всички събития в страната и чужбина.

Агенцията е в непрекъснат, денонощен режим на работа и ежедневно се публикуват не по-малко от 500 новини. В БГНЕС работят десетки журналисти, репортери и фоторепортери и оператори с дългогодишен професионален опит. БГНЕС има собствени кореспонденти в страната. За новините от чужбина се използват пълните пакети на световните агенции Франс прес, Ройтерс и ДПА.

БГНЕС е единствената агенция в България, която от 2002 години обслужва абонатите на най-големия мобилен оператор в България М-Тел. Всеки ден десетки хиляди абонати под формата на SMS, MMS, Video научават първи българските и световните новини от областта на политиката, спорта, шоубизнеса, медицината, програмата на кината, прогнозата за времето, борсовите новини, времето, хороскопа и т.н.

БГНЕС създаде първата частна Фото-агенция в България. На нейната официална страница всеки ден се публикуват над 1200 снимки от страната и чужбина от всички области. В края на 2006 година БГНЕС започна да покрива всички основни събития в София и страната с видеоматериал.

Интернет адресът на Агенция БГНЕС е www.bgnes.com.